CDC/HRSA Advisory Committee on HIV, Viral Hepatitis and STD Prevention and Treatment Hybrid Meeting

October 24-25, 2023

5600 Fishers Lane Pavilion Rooms 5A02/5A03/5A04 Rockville, Maryland 20857

Registration: https://chacfall2023.org/

AGENDA

Tuesday, October 24, 2023

9:00 a.m.	DFO Opening of Meeting and Roll Call Designated Federal Officer, Laura Cheever, Associate Administrator, Health
	Resources and Services Administration (HRSA), HIV/AIDS Bureau (HAB)
9:10 a.m.	Introductions, Welcome, Adoption of Minutes CHAC Co-Chair: Wendy Armstrong
9:20 a.m.	DFO Welcoming Remarks Laura Cheever, Associate Administrator, HRSA HAB Jonathan Mermin, Director, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Center for HIV/AIDS, Viral Hepatitis, STD, and TB Prevention (NCHHSTP)
9:30 a.m.	HRSA Update (10 min) Carole Johnson, Administrator, HRSA
9:40 a.m.	HRSA HAB Update (20 min) Laura Cheever, Associate Administrator, HRSA HAB
10:00 a.m.	CDC Update (20 min) Jonathan Mermin, Director, CDC, NCHHSTP
10:20 a.m.	BREAK (15 min)
10:35 a.m.	Update from the Presidential Advisory Council on HIV/AIDS (10 min) Vincent Guilamo-Ramos
10:45 a.m.	HRSA Bureau of Primary Health Care (BPHC) Updates (10 min) Jim Macrae, Associate Administrator, HRSA BPHC
10:55 a.m.	CHAC Member Discussion with CDC and HRSA on Updates
12:00 p.m.	LUNCH - On Your Own

1:00 p.m.	 Panel 1: Reducing Barriers and Improving Outcomes in HIV and HCV Coinfection (45 min) Moderator: Demetrios Psihopaidas, HRSA HAB Presenters: Dr. Neil Gupta, CDC Division of Viral Hepatitis Kelly Reinhardt, Addiction Technology Transfer Center Network and Opioid Response Network, University of Missouri-Kansas City Kelsa Lowe, Wisconsin Department of Public Health Wendy Potts, University of Maryland, and Seth Himelhoch, University of
	Kentucky
1:45 p.m.	CHAC Member Discussion on Panel 1
2:25 p.m.	BREAK (10 min)
2:35 p.m.	Panel 2: Special Presentations
	Congenital Syphilis and Coordinating Success (30 min) Presenters:
	Dr. Dominika Seidman, The University of California, San Francisco Di Liu Liu Liu Liu Liu Liu Liu Liu Liu Li
	Rick Haverkate and Brigg Reilley, Indian Health Service
	A Framework for Operationalizing Quality of Life (20 min) Presenter:
	LaQuanta Smalley, HRSA HAB
3:25 p.m.	CHAC Member Discussion on Panel 2 Special Presentations
3:55 p.m.	Recap Day One/Review Day Two
	CHAC Co-Chair: Wendy Armstrong
4:00 p.m.	Recess

CDC/HRSA Advisory Committee on HIV, Viral Hepatitis and STD Prevention and Treatment Hybrid Meeting

October 24-25, 2023

5600 Fishers Lane Pavilion Rooms 5A02/5A03/5A04 Rockville, Maryland 20857

Registration: https://chacfall2023.org/

AGENDA

Wednesday, October 25, 2023

9:00 a.m.	DFO Opening of Meeting and Roll Call Designated Federal Officer, Laura Cheever, Associate Administrator, HRSA HAB
9:10 a.m.	Recap of Day 1 and Objectives/Process, Day 2 CHAC Co-Chair: Wendy Armstrong
9:20 a.m.	Public Comment (2min each)
9: 35 a.m.	Panel 3: Innovative Payment Models/Pathways to Addressing Social Determinants of Health (45 min) Moderator: Andrea Jackson, HRSA HAB Presenters: • Rebecca E. Hutcheson, King County Ryan White HIV/AIDS Program Recipient • Dr. Jessica Lee, Centers for Medicaid and Medicare Services • TBD
10:20 a.m.	CHAC Member Discussion on Public Comment and Panel 3
11:00 a.m.	BREAK (20 min)
11:20 a.m.	 CHAC Workgroup Reports (10 min each) Long-Acting Injectables Workgroup, Shannon Dowler, Chair Community Partnerships Workgroup, Kali Lindsey, Chair Workforce Workgroup, Vincent Guilamo-Ramos, Chair Self-Testing and Self-Collecting Workgroup, Johanne Morne, Chair
12:00 p.m.	LUNCH - On Your Own

1:00 p.m.	Business Section, CHAC Member Discussion on Workgroup Reports, and Suggestions for Future Agenda Items
2:00 p.m.	Recap and Wrap-up CHAC Co-Chair: Wendy Armstrong
2:10 p.m.	Adjourn Designated Federal Officer, Laura Cheever, Associate Administrator, HRSA HAB